PLUS+

PLUS+ IS EEN NIEUWE GENTSE HOTSPOT WAAR BEWUST ETEN EN LEVEN CENTRAAL STAAN. HET VROLIJKE DUO ACHTER DE GROENE MUST-VISIT: SOFIE EN LIEN COCQUYT. DE TWEE ZUSSEN WILLEN NIET ALLEEN AAN DE SLAG GAAN MET GEZOND ETEN, ZE HOPEN OOK ANDEREN TE INSPIREREN. OM HET BESTE UIT FRUIT EN GROENTEN TE HALEN, PERSEN ZE HUN SAPJES KOUD EN BEREIDEN ZE DE SALADES UITSLUITEND MET SUPERVERSE GROENTEN, KRUIDEN, GRANEN EN PEULVRUCHTEN. DE ZAAK ZELF, DIE EEN DIKKE MAAND GELEDEN OPENDE, HEEFT DE UITSTRALING VAN EEN VERS, GROEN BLAADJE. HET BLANKE HOUT EN DE FRISSE KLEUREN, ZOALS PASTELMUNT, VANGEN METEEN DE AANDACHT. GASTEN DIE OP DE ZITBANK PLAATSNEMEN, KOMEN ONDER EEN GROENE WATERVAL AAN BLAADJES TERECHT.

BIOLOGISCH Zussen Sofie en Lien droomden er al lang van om een gezonde salade- en sapjesbar te openen in Gent. Ze zijn gepassioneerd door gezonde voeding, eten zelf volledig biologisch en bannen geraffineerde suikers, tarwe en koemelk uit in hun dieet. Bij PLUS+ werken de dames ook 100% biologisch en op het ritme van de seizoenen. Zo hebben ze momenteel vier lentesalades op hun menukaart staan.

BANANENMUFFIN Het basisconcept achter PLUS+ is dat Lien en Sofie volledig (geraffineerde) suiker- tarwe- en koemelk vrij werken. Waarom? Omdat deze ongezond zijn en eigenlijk niet gemaakt voor het natuurlijk verteringsproces van het lichaam. Ook de desserts van PLUS+ zijn volledig vegan: een bananenmuffin gezoet met ahorn, raw bliss balls, raw vegan cheesecake…

DRINK YOUR VEGGIES Bij PLUS+ zijn de sapjes koudgeperst (door Angeljuicer). Bij koud persen treedt er geen verhitting op, waardoor de vitaminen, mineralen en enzymen intact blijven. De sapjes bestaan voornamelijk uit groenten -drink your veggies- en hieraan voegt PLUS+ soms fruit toe om het geheel fris te maken. Zo staat er nu één op de kaart: spinazie, selder, groene appel en citroen. 

NATUURLIJKE MATERIALEN Voor het interieur werkten Lien en Sofie samen met architectenbureau Not Before Ten uit Antwerpen. Het geheel moest natuurlijk en ecologisch worden. Daarvoor hebben ze gekozen voor drie natuurlijke materialen: hout, composiet en groenintegratie (planten). Het kloppend hart van de zaak is de composieten toog, waarin alle ingrediënten voor de salades liggen en waar de gasten kunnen bestellen.


PLUS+ EST UN NOUVEAU HOT-SPOT GANTOIS OÙ MANGER ET VIVRE INTELLIGEMMENT SONT LES CONCEPTS CENTRAUX. LE JOYEUX DUO À L’ORIGINE DE CE ‘MUST-VISIT’ VERT EST FORMÉ PAR LES SŒURS SOFIE ET LIEN COCQUYT. LES JUS SONT PRESSÉS À FROID POUR TIRER LE MEILLEUR DES FRUITS ET LÉGUMES ET LES SALADES SONT EXCLUSIVEMENT PRÉPARÉES AVEC DES LÉGUMES, DES HERBES, DES CÉRÉALES ET DES LÉGUMINEUSES HYPER FRAIS. PLUS+ A OUVERT IL Y A UN PEU PLUS D’UN MOIS ET RAYONNE COMME UNE BELLE FEUILLE VERTE FRAÎCHE. DES TEINTES COMME LE MENTHE PASTEL ET LE BOIS BLANC ATTIRENT IMMÉDIATEMENT L’ATTENTION. LES HÔTES QUI PRENNENT PLACE SUR LA BANQUETTE SE RETROUVENT SOUS UNE CASCADE VERTE DE FEUILLES. 

BIO Les sœurs Sophie et Lien rêvaient depuis longtemps d’ouvrir un bar à salades et à jus à Gand. Passionnées par l’alimentation saine, elles mangent elles-mêmes entièrement bio et bannissent sucres raffinés, blé et lait de vache de leur régime alimentaire. Chez PLUS+, elles travaillent aussi de manière 100% bio et au rythme des saisons. Le carte propose actuellement quatre salades de printemps.

 MUFFIN A LA BANANE Le concept de base de PLUS+ ? Lien et Sofie travaillent sans sucre (raffiné), blé et lait de vache. Pourquoi? Ces ingrédients ne sont pas bons pour la santé et ne conviennent pas au processus digestif naturel. Les desserts de PLUS+ sont entièrement vegan: muffin à la banane sucré au sirop d'érable, raw bliss balls, raw vegan cheesecake...

DRINK YOUR VEGGIES Chez PLUS+, les jus sont pressés à froid (avec l’Angel Juicer): comme il n’y a aucun chauffage, vitamines, minéraux et enzymes restent intacts. Les jus sont principalement constitués de 'drink your veggies' aux légumes, auxquels PLUS+ ajoute souvent un peu de fruits pour plus de fraîcheur. Par exemple à la carte: épinards, céleri, pomme verte et citron.

 MATERIAUX NATURELS Pour l'intérieur, Lien et Sofie ont travaillé avec le bureau d’architectes anversois Not Before Ten. L'endroit devant être naturel et écologique, ils ont opté pour du bois, un matériau composite et de la verdure (plantes). Le cœur battant l’établissement est le comptoir, dans lequel se trouvent tous les ingrédients destinés aux salades et où les clients peuvent passer commande. 

 

INFO

AJUINLEI 14, 9000 GENT
+32 (0)479 85 57 73, PLUS.GENT