ROOTS

HET MENU VAN HET GENTSE RESTAURANT ROOTS WORDT AANGEPAST NAARGELANG HET AANBOD VAN LOKALE LEVERANCIERS EN HET SEIZOEN. HET INTERIEUR WERD NAAR PERSOONLIJKE SMAAK INGERICHT MET ENKELE QUIRKY DETAILS. ZO LIGT HET BESTEK NIET NAAST HET BORD, MAAR IN SPECIALE SCHUIVEN IN DE TAFEL. OOK DE FLES WIJN BLIJFT OP TAFEL STAAN EN DE MENUKAART HANGT AAN EEN HAAKJE AAN DE TAFEL.

GRANDMOTHER’S STYLE In Roots eet je lekker en puur in een gezellige, losse sfeer. De groenten en vis komen vers binnen en zijn het resultaat van wat de bioboer geoogst heeft of wat de visboeren gevangen hebben. Chef Kim Devisschere tracht de groenten zo zuiver mogelijk klaar te maken en serveren. Liefst niet teveel crèmes maar gewoon verse groenten al dan niet met een stuk vis of vlees. Op deze manier keert hij terug naar de keuken van zijn grootmoeder, zijn roots. De sfeer aan tafel is los: fles op tafel, bestek in de lade (ook een link naar Kim’s grootmoeder die het bestek in de lade van de tafel stak), gerechten om te delen over de middag…

IN-HOUSE CONCEPT De inrichting hebben de jonge ondernemers grotendeels zelf aangepakt. Kim en zijn vriendin Nele Victoor, die in de zaal staat, hadden een duidelijke visie. Roots werd een sobere zaak met een bank, tafels met lades, een toog met dektonblad, gordijnen van bij de Turk om de hoek, koperen verwarmingsbuizen die door de zaal lopen… Back to the roots. 


LE MENU DU RESTAURANT GANTOIS ROOTS CHANGE EN FONCTION DES FOURNISSEURS LOCAUX ET DE LA SAISON. L'INTERIEUR A ETE AMENAGE DE MANIERE PERSONNELLE, AVEC QUELQUES DETAILS EXCENTRIQUES. PAR EXEMPLE, LES COUVERTS NE SONT PAS PLACES A COTE DE L’ASSIETTE MAIS DANS LES TIROIRS DE LA TABLE, LA BOUTEILLE DE VIN RESTE SUR LA TABLE ET LE MENU EST ACCROCHE A LA TABLE.

GRANDMOTHER’S STYLE Roots sert de délicieuses préparations dans une atmosphère conviviale. Les légumes et les poissons, en ligne directe du paysan bio ou du pêcheur, sont de première fraîcheur. Le chef Kim Devisschere essaie de préparer et de servir les légumes de la manière la plus pure possible. De préférence, pas trop de crèmes, mais des légumes frais, accompagnés ou non de poisson ou de viande. Il revient ainsi à la cuisine de sa grand-mère, ses racines. L'atmosphère est décontractée : bouteille sur la table, couverts dans le tiroir (également un lien à la grand-mère de Kim qui faisait de même), et plats à partager...

IN-HOUSE CONCEPT Les jeunes entrepreneurs se sont chargés de l’aménagement en grande partie eux-mêmes. Kim et son amie Nele Victoor, qui officie en salle, avaient une vision claire. Roots est un établissement sobre : banquette, tables à tiroirs, bar avec tablette en béton, rideaux venant du magasin turc voisin, tuyaux de chauffage en cuivre traversant la salle... Back to the roots.

 

INFO

VROUWEBROERSSTRAAT 5, 9000 GENT

+32 (0)9 310 67 73, ROOTSGENT.BE