SON OF A CROQUE

De grensverleggende conceptontwikkelaars Zware Jongens introduceren Sonny: de zoon van de alom bekende Monsieur Croque en de elegante Madame Croque. Dat fictieve personage staat centraal in de branding van hun nieuwe zaak Son of a Croque die sinds kort overheerlijke en uitdagende gegrilde boterhammen in een heerlijk hip interieur serveert. Sonny is het enfant terrible van de Croque-familie en doet de dingen graag op een andere manier. Vandaar dat hier niet alleen de krokante klassiekers met kaas, lichtgerookte ham, bechamelsaus en mosterd (N°01 - Monsieur) op het menu staan, maar ook spannende combi’s met groene asperges, gorgonzola, mozzarella, pecorino, taleggio, groene pesto en rucola (N°17 – Linda). Naast die hartige en knapperige ‘bokes’ kunnen gasten ook snoepen van zoete croques als N°99 – Kiki, met homemade chocoladecookies, Nutella en gebrande marshmallows. Alle croques kregen een nummer en een naam mee, verwijzingen naar Sonny’s familie en vrienden. Noem de croques trouwens geen tosti’s. Het gaat namelijk niet om platgestreken bleke boterhammetjes voorzien van een treurig lapje ham en een karig plakje kaas, maar om een heuse, hartverwarmende maaltijd. De visionaire en onderscheidende manier waarop Zware Jongens onderneemt, wordt over de hele lijn doorgetrokken. Het design is eigentijds en ruw, maar warm. De afgeschuurde betonnen vloer staat in schril contrast met de marmeren en gouden accenten. Het gezicht van Sonny komt op verschillende plekken terug, zoals de borden, servetten en deur. Na deze eerste vestiging in Amersfoort staan ook openingen in Aken, Maastricht en Utrecht op stapel.


Les initiateurs du concept novateur Zware Jongens ont le plaisir de vous présenter Sonny – le fils du célébrissime Monsieur Croque et de l’élégante Madame Croque. Ce personnage fictif occupe une place centrale dans le branding de Son of a Croque, leur nouvel établissement qui sert depuis peu des tartines grillées exquises et osées dans un somptueux intérieur branché. Son of a Croque propose des croques classiques avec du fromage, du jambon légèrement fumé, de la sauce béchamel et de la moutarde (N°01 - Monsieur), mais également des compositions audacieuses avec des asperges vertes, du gorgonzola, de la mozzarella, du pecorino, du taleggio, du pesto vert et de la roquette (N°17 – Linda). Le design est contemporain, brut mais chaleureux. Le sol en béton poli contraste avec les accents de marbre et d’or.