THELMA COFFEE & DESIGN

IN THELMA COFFEE & DESIGN DRAAIT HET ALLEMAAL ROND BELEVING. HIER KOMEN GASTEN TOT RUST IN EEN WARME EN SERENE SFEER WAARBIJ HET ESTHETISCHE EEN BELANGRIJKE ROL SPEELT. VOOR EIGENARES KATRIEN VANDENBERGHE IS DESIGN VANZELFSPREKEND. IN THELMA VERBINDT ZE HAAR LIEFDE VOOR MOOIE DINGEN MET SMAKELIJKE KOFFIE EN HEERLIJK, GLUTENVRIJ GEBAK. KATRIEN WAS METEEN GECHARMEERD DOOR DIT PAND EN Z’N LIGGING. DANKZIJ ENKELE INGREPEN WIST ZE DE GEWENSTE HUISLIJKE, MAAR TRENDY SCANDINAVISCHE SFEER TE CREËREN.

NESTJES Katrien Vandenberghe zegt zelf dat ze van kindsbeen af niets anders deed dan nestjes bouwen. Net daarom is het design van Thelma enorm belangrijk voor haar. Haar kijk op de wereld is esthetisch en uitgepuurd. De koffie en het glutenvrij gebak zorgen ervoor dat het geheel beleefd kan worden.

CONFLICT In de eerste plaats moet het design warmte uitstralen door het materiaal of door de vorm, soms door de combinatie van verschillende objecten. Controverse en conflict gaat ze op alle vlakken eerder uit de weg. Gasten zullen dus warme tinten terugvinden of objecten die mooi zijn door hun eenvoud. Het pand was een van de redenen waardoor de opstart van het project in een stroomversnelling kwam. Zowel de ligging als de oppervlakte en de inherente schoonheid deden Katrien nadenken over wat ze ervan wilde maken.

TAART EN KOFFIE De koffiebonen worden bezorgd door MOK, een Leuvense koffiebranderij. De glutenvrije taarten worden dagelijks door Oh_my_gluten (Instagram) gebakken.


THELMA COFFEE & DESIGN EST AXÉ SUR L'EXPÉRIENCE. ICI, LES CLIENTS SE RELAXENT DANS UNE AMBIANCE CHALEUREUSE ET SEREINE FAISANT À PART BELLE À L’ESTHÉTIQUE. POUR LA PROPRIÉTAIRE KATRIEN VANDENBERGHE, LE DESIGN EST UNE ÉVIDENCE. AU THELMA, ELLE ASSOCIE SON AMOUR DES BELLES CHOSES AVEC UN CAFÉ SAVOUREUX ET DE DÉLICIEUX GÂTEAUX SANS GLUTEN.  

NIDS Katrien Vandenberghe explique qu’elle a toujours voulu construire des nids. C’est pourquoi le design de Thelma est extrêmement important pour elle. Sa vision du monde est esthétique et épurée. Le café et les gâteaux sans gluten veillent à une expérience totale.

CONFLIT Le design doit avant tout être chaleureux: par le matériau ou la forme, et parfois par la combinaison de différents objets. Controverse et conflits sont évités à tous les niveaux. On y trouve donc des tons chauds ou des objets qui brillent par leur simplicité. Le bâtiment a été l'une des raisons pour lesquelles le lancement du projet s’est accéléré: tant son emplacement que sa superficie et sa beauté inhérente ont poussé Katrien à réfléchir à ce qu'elle voulait en faire.

GÂTEAUX ET CAFÉ Les grains de café sont fournis par MOK, un torréfacteur de Louvain. Les gâteaux sans gluten sont cuits chaque jour par Oh_my_gluten (Instagram).

 

INFO

VAARTSTRAAT 12, 3000 LEUVEN
+32 (0)491 06 35 23, FACEBOOK.COM/THELMACOFFEE&DESIGN