TRANQUILO

TRANQUILO IS DE EERSTE TAQUERIA VAN BELGIË. EEN TAQUERIA IS GEEN RESTAURANT OF CAFÉ MAAR EEN TACOBAR. HIER STAAN MEXICAANSE STREETFOOD, TEQUILA, MEZCAL EN SLUSHY COCKTAILS OP DE KAART. ONDERNEMERS HANS GEBRUERS EN SAM DUDHA KOZEN DOELBEWUST VOOR EEN OPEN KEUKEN OM HET STREETFOODGEHALTE TE VERSTERKEN. HET CONCEPT WERD BEDACHT IN SAMENWERKING MET MARK THIJS EN WIM BOGAERTS. ZE BASEERDEN ZICH OP EEN MEXICAANSE CANTINA VOOR HET DESIGN: RUWE ELEMENTEN — EEN MUUR EN TOOG GEMAAKT VAN VERROESTE GOLFPLATEN BIJVOORBEELD — GROF HOUT EN FUNKY KLEUREN. DE GEKLEURDE PLASTIC TERRASSTOELEN VANGEN METEEN DE AANDACHT. ZE ZIJN ZO GEBLEEKT DOOR DE ZON DAT NIEMAND ZE WILDE HEBBEN. VOOR TRANQUILO WAS DAT IDEAAL. “THAT’S FUCKING MEXICAN!”

TEQUILA & MEZCAL In Tranquilo wordt Mexican streetfood vers en snel bereid tegen een democratische prijs. Daarnaast presenteren ondernemers Sam en Hans een interessante tequila- en mezcalkaart en een toegankelijke cocktailkaart. Hun motto luidt ‘less is more’. Kwaliteit boven kwantiteit dus.

STREETFOOD Hans en Sam kozen doelbewust voor een open keuken om zo een streetfood sfeer te creëren. Ze hebben voorts ook niets te verbergen, alles wordt elke dag vers gemaakt. De inspiratie kwam door in andere wereldsteden te genieten van de food- en drinkcultuur. Taqueria’s zijn overal ter wereld al gevestigde waarden.

MEXICAANSE CANTINA Het duo wilde een gelijkaardige vibe creëren; een ongedwongen en gezellige sfeer voor jong en oud. De typische Belgische ‘tafelcultuur’ wordt in Tranquilo doorprikt. In deze Antwerpse Mexicaanse cantina worden heel wat ruwe elementen gebruikt. Denk een muur en toog gemaakt van verroeste golfplaten, grof hout, funky kleuren... Het concept is bedacht door Mark Thijs en samen met Wim Bogaerts en de ondernemers uitgewerkt. Alles is met de hand gemaakt of gerecycleerd.


TRANQUILO EST LA PREMIÈRE TAQUERIA DE BELGIQUE! UNE TAQUERIA N’EST PAS UN RESTAURANT OU UN CAFÉ, MAIS UN TACO BAR. À LA CARTE, STREET FOOD MEXICAIN, TEQUILA, MEZCAL ET SLUSHY COCKTAILS. AFIN DE RENFORCER LE CÔTÉ STREET FOOD, LES ENTREPRENEURS HANS GEBRUERS ET SAM DUDHA ONT DÉLIBÉRÉMENT OPTÉ POUR UNE CUISINE OUVERTE. LE CONCEPT, BASÉ SUR UNE CANTINA MEXICAINE, A ÉTÉ CONÇU EN COLLABORATION AVEC MARK THIJS ET WIM BOGAERTS. ÉLÉMENTS BRUTS (MUR ET COMPTOIR EN TÔLE ONDULÉE ROUILLÉE), BOIS GROSSIER ET COULEURS FUNKY. “THAT’S FUCKING MEXICAN!”

TEQUILA & MEZCAL Le Tranquilo prépare du street food mexicain tout frais à un prix démocratique. En outre, les entrepreneurs Sam et Hans proposent une intéressante carte tequila & mezcal ainsi qu’une carte de cocktails accessible. Leur devise est ‘less is more’. La qualité prime sur la quantité. 

STREET FOOD Afin de créer une atmosphère street food, Hans et Sam ont délibérément opté pour une cuisine ouverte. De plus, ils n’ont rien à cacher, tout est frais du jour. Ils se sont inspirés de la food en drink culture d'autres métropoles. Les taquerias sont déjà des valeurs sûres dans le monde entier.

MEXICAIN CANTINA Le duo a voulu créer une vibe similaire: une ambiance décontractée et conviviale pour jeunes et moins jeunes. Cette cantina mexicaine anversoise a utilisé de nombreux éléments bruts. Par exemple, mur et comptoir en tôle ondulée rouillée, bois grossier, couleurs funky... Le concept a été conçu par Mark Thijs et mis en œuvre avec Wim Bogaerts et les entrepreneurs. Tout a été fait à la main ou recyclé.

 

INFO

DAGERAADPLAATS 21, 2018 ANTWERPEN
FACEBOOK.COM/TRANQUILO