Duurzame hospitality? Smaakt naar meer!

Op maandagavond 28 mei deelde Gault&Millau voor de derde keer de Culinary Innovators awards uit. De serre in Kemzeke vulde zich met 500 hospitality ambassadors om samen met de negen winnaars te vieren. Maar liefst 20 topchefs zorgden voor verantwoorde bites en een gastronomisch diner. Ook VENUEZ genoot graag mee!

Text: Sofia Ben Moussa
Photography: Amylia De Schepper - @cookameal - cookameal.be

Culinary-Innovators-1.jpg
Culinary-Innovators-2.jpg

Net zoals VENUEZ zet Gault&Millau zich in om onze sector te stimuleren en inspireren. Innovatie en ondernemerschap blijven in de spotlight staan. Maar anno 2018 moeten we echt wakker worden en rekening houden met onze wereld. De organisatie haalden alles in huis om deze boodschap te versterken. Een gezellige serre, de greenhouse deed dienst als foodhall en een hapje in een terracottapotjes. Duurzaam? Het smaakt!

Wat hebben de winnaars gemeen? Ze laten ons een voor een nadenken over hoe we consumeren en hoe we dat beter en bewuster kunnen doen. Luc De Laet mag zichzelf Entrepreneur of the Year noemen, de Digital award ging naar Foodpairing en Disposables.bio mocht de Product award voor zijn rekening nemen. Scientia potentia est en dat bewees De Tijd en VRT NWS. Zij werden beloond met de Education award. De NorthSeaChefs vissen niet achter het net en mochten de Institution Award mee naar huis nemen.

FoodParadiseDay blijft ons inspireren en verdiende daarom de Event award. De filosofie achter een concept is onmisbaar en dat heeft René Mathieu goed begrepen. Met het Restaurant La Distillerie won hij de Restaurant philosophy award. Barry Callebaut bracht RUBY RB1 op de markt en sleep daarmee de Marketing award in de wacht. Als kers op de taart bemachtigde Eatmosphere de Sustainability award met zijn duurzame keukens.

Een avond waar we de veelzijdigheid van ons vak vieren. Maar Gault&Millau heeft nog een nieuwtje: samen met RSC Anderlecht zorgen ze voor een wereldprimeur. Ze slaan de handen in elkaar en versterken de club met een culinair aanbod. 360° of hospitality, right? De hospitalitysector blijft bloeien en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Ken je zelf unieke projecten? Breng ons op de hoogte via redactie@venuez.be