MARTINI RISERVA SPECIALE: VERMOUTH REVIVAL

HET WERELDBEKENDE ITALIAANSE VERMOUTHMERK MARTINI LANCEERT DE VERMOUTH DI TORINO LIJN: MARTINI RISERVA SPECIALE. DEZE NIEUWE STIJL VAN VERMOUTH HEEFT TWEE VARIANTEN: RUBINO EN AMBRATO. BEIDE VERMOUTHS WERDEN GECREËERD OP BASIS VAN ZORGVULDIG GEKOZEN ITALIAANSE WIJNEN EN UNIEKE KRUIDEN, DIE GEDURENDE 2 MAANDEN RUSTEN IN TRADITIONELE HOUTEN TINO VATEN. OP DEZE MANIER GEVEN DE MARTINIMEESTERS BLIJK VAN HOMMAGE AAN DE TRADITIONELE WIJZE WAAROP DE EERSTE MARTINI WERD GEMAAKT.

VERMOUTH DI TORINO Martini vervaardigt al meer dan 150 jaar vermouth in de regio rond Piemonte. De nieuwe lijn, Martini Riserva Speciale, legt de nadruk op kwaliteit met de oude technieken in het achterhoofd. Deze lijn viert de streek en de lokale wijnen van Piemonte. De druifsoorten, waaronder Nebbiolo en Moscato, werden voor hun unieke en internationaal bezongen smaken uitgekozen door Martini Master Blender Beppe Musso. Deze smaken zijn cruciaal in het mengproces met aromatische kruiden. Martini Riserva Speciale Rubino bevat onder meer Italiaanse gezegende distel en Afrikaans sandelhout om een mooie dieprode kleur te bekomen. Tegenhanger is Martini Riserva Speciale Ambrato, die honingkleurig maar licht bitter is door gele Cinchona van Ecuador en Chinese rabarber.

A NEW COCKTAIL WAVE Vermouth is een veelzijdig drankje dat in verschillende cocktails gebruikt wordt en in toonaangevende steden zoals London en Barcelona aan een sterke opmars bezig is. Martini stelt enkele cocktails voor waarin de Rubino en Ambrato het best tot hun recht komen. Met deze cocktails grijpt Martini terug naar de klassiekers van weleer: Americano, Negroni… Nieuwe technieken ontmoeten authentieke ambacht voor een verfrissend resultaat.


LA MONDIALEMENT CÉLÈBRE MARQUE ITALIENNE DE VERMOUTH MARTINI LANCE LA LIGNE VERMOUTH DI TORINO : MARTINI RISERVA SPECIALE. CE NOUVEAU STYLE DE VERMOUTH A DEUX VARIANTES : RUBINO ET AMBRATO. LES DEUX VERMOUTHS ONT ÉTÉ CRÉÉS À BASE DE VINS ITALIENS SOIGNEUSEMENT SÉLECTIONNÉS. DE CETTE MANIÈRE LES MAÎTRES DE MARTINI RENDENT HOMMAGE À LA FAÇON TRADITIONNELLE SELON LAQUELLE LE PREMIER MARTINI FUT CRÉÉ.

VERMOUTH DI TORINO Martini produit depuis 150 ans déjà du vermouth dans la région autour du Piémont. La nouvelle ligne, Martini Riserva Speciale, pose l’accent sur la qualité avec à l’esprit d’anciennes techniques. Cette ligne célèbre la région et les vins locaux du Piémont.  Martini Riserva Speciale Rubino contient entre autres du chardon béni italien et du bois de santal africain afin d’obtenir une couleur d’un rouge profond. À l’opposé on trouve Martini Riserva Speciale Ambrato, avec son aspect ambré mais qui est légèrement amer grâce au chincona jaune de l’Équateur et à la rhubarbe chinoise.

A NEW COCKTAIL WAVE Le vermouth est une boisson aux caractères multiples et qui peut être utilisé dans différents cocktails. Martini présente un nombre de cocktails qui font honneur à Rubino et à Ambrato. Avec ces cocktails Martini retourne aux grands classiques d’antan : Americano, Negroni… De nouvelles techniques rencontrent un artisanat authentique.