COFFEE: NESPRESSO MORNINGS

HET ZWITSERSE KOFFIEMERK NESPRESSO WIL DE BELGEN INSPIREREN AAN DE ONTBIJTTAFEL EN LANCEERDE ‘NESPRESSO MORNINGS’.  NESPRESSO GING MET ENKELE STERRENCHEFS IN ZEE OM EEN GASTRONOMISCHE TOPERVARING TE BEREIKEN. CHEFS ALS ROGER VAN DAMME EN FILIP CLAEYS CREËERDEN ENKELE INNOVERENDE ONTBIJTRECEPTEN DIE OP VENUEZ15 WERDEN VOORGESTELD AAN HET PROFESSIONELE PUBLIEK.

We worden via kookboeken en kookprogramma’s overspoeld met inspiratie en innovatie. Jammer genoeg komt de belangrijkste maaltijd van de dag – het ontbijt – verrassend weinig aan bod. Nespresso wilde hier verandering in brengen en ging een samenwerking met sterrenchefs David Martin (La Paix*), Roger van Damme (Het Gebaar*), Filip Claeys (De Jonkman**) en meester-chocolatier Jean-Philippe Darcis aan. Deze topchefs ontwikkelden vernieuwende ontbijtrecepten op basis van dagelijkse ingrediënten in combinatie met Grand Cru Lungo van Nespresso.

Op VENUEZ15 wilde Nespresso de bezoekers inspireren door workshops, demonstraties en tastings te organiseren tijdens de ‘Nespresso Ateliers’. Als kers op de taart creëerden Roger Van Damme en Filip Claeys er enkele topgerechtjes rond coffee pairing, en serveerde Hannah Van Ongevalle, de beste bartender van België, een exclusieve Nespressococktail.

Nespresso heeft werkelijk een topprestatie geleverd op VENUEZ15.
— Filip Claeys - De Jonkman **

Roger Van Damme werkt graag met Nespresso omdat hij het een leuk merk vindt waar alles draait rond kwaliteit, met daarachter een team van zeer gemotiveerde jonge mensen. “Op de Nespresso-stand maakte ik verschillende gerechtjes: tiramisu met koffie, asperges met makreel, crumble van koffie, toetsen van bergamot en lekker frisse voorjaarsgroetjes. Een echt feestje!”

Ook Hannah Van Ongevalle was enthousiast: “de Nespressostand bracht mensen samen, iets wat perfect past in de filosofie van het merk. Werken met koffie in cocktails was nieuw voor mij, maar het toonde wel aan dat er veel mogelijkheden zijn met Nespresso.”

Managing director van VENUEZ, Vincent Degroote, is vol lof over de samenwerking: “Nespresso heeft werkelijk een topprestatie geleverd op VENUEZ15. De sterrenchefs naar de beurs halen in het coffee pairing-verhaal is iets wat het publiek zeer gesmaakt heeft. De stand was ook bijzonder mooi geïntegreerd in het programma van het event. Nespresso staat bekend om z’n unieke persoonlijkheid, en dit hebben ze dit jaar opnieuw bewezen met de manier waarop de stand gebouwd was, de communicatiestijl en het interessante verhaal dat in overal werd doorgetrokken.”


LA MARQUE DE CAFÉ SUISSE NESPRESSO VEUT INSPIRER LES BELGES AUTOUR DE LA TABLE DU PETIT DÉJEUNER ET LANCE ‘NESPRESSO MORNINGS’. NESPRESSO S’EST ENGAGÉE AVEC PLUSIEURS CHEFS ÉTOILÉS EN VUE DE CRÉER UNE EXPÉRIENCE GASTRONOMIQUE INÉGALÉE. DES CHEFS TELS QUE ROGER VAN DAMME ET FILIP CLAEYS ONT CRÉE PLUSIEURS CONCEPTS DE PETIT DÉJEUNER INNOVANTS QUI ONT ÉTÉ PRÉSENTÉS AU PUBLIC PROFESSIONNEL À L’OCCASION DE VENUEZ15.

Nous sommes inondés de livres de cuisine et de programmes culinaires débordant d’inspiration et d’innovation. Le plus important repas de la journée-  le petit déjeuner-  est hélas négligé très souvent. Nespresso a voulu changer la donne et a conclu un accord de collaboration avec les chefs étoilés David Martin (La Paix*), Roger van Damme (Het Gebaar*) et Filip Claeys (De Jonkman**), ainsi qu’avec le maître-chocolatier Jean-Philippe Darcis. Ces chefs de renom ont développé des recettes innovantes de petit déjeuner sur base d’ingrédients journaliers en combinaison avec le Grand Cru Lungo de Nespresso.

À l’occasion de VENUEZ15, Nespresso a voulu inspirer les visiteurs en organisant des workshops, des démonstrations et des dégustations dans le cadre des ‘Ateliers Nespresso’. En guise de cerise sur le gâteau, Roger Van Damme et Filip Claeys ont créé plusieurs mets de choix dans le cadre du mariage avec le café et Hannah Van Ongevalle, sacrée meilleur barman de Belgique, a préparé un cocktail Nespresso exclusif.

“Nespresso a réellement fourni une performances de choix à l’occasion de VENUEZ15.
— Vincent Degroote

 

Roger Van Damme adore travailler avec Nespresso parce qu’il apprécie une marque où tout tourne autour de la qualité. “Sur le stand de Nespresso, j’ai préparé divers petits mets : un tiramisu au café, des asperges aux maquereaux, un crumble au café, aux touches de bergamote et aux délicieux légumes de printemps. Une véritable fête !”

Vincent Degroote, le directeur général de VENUEZ, n’a que des éloges pour cette collaboration : “Nespresso a réellement fourni une performances de choix à l’occasion de VENUEZ15. La présence des chefs étoilés dans le cadre du mariage avec le café a été particulièrement appréciée par le public. Le stand était aussi particulièrement bien intégré au programme de l’événement. Nespresso est réputée pour sa personnalité unique et la marque en a fait une fois encore la preuve avec l’aménagement de son stand, son style de communication et l’aspect hautement intéressant de l’ensemble de leur intervention.”