STAR OF BOMBAY

HET LONDENSE PREMIUM GINLABEL BOMBAY SAPPHIRE LANCEERT MET STAR OF BOMBAY HAAR MEEST VERFIJNDE GIN OOIT. DEZE TRAAG GEDISTILLEERDE LONDON DRY GIN IS HET KROONJUWEEL IN HET BOMBAY SAPPHIRE SCALA. HET EXCLUSIEVE SMAKENPALET, MET ONDER MEER EXOTISCHE KRUIDENEXTRACTEN VAN MUSKUSZAADJES EN BERGAMOT, VORMT EEN MOOIE TOEVOEGING AAN HET EXOTISCHE GAMMA. 

ONGEZIENE STOOMINFUSIE Superieure kwaliteit vraagt tijd, iets dat Bombay Sapphire als geen ander weet. De nieuwe premium gin Starof Bombay haalt zijn finesse uit de archieven: kruidenaroma’s van het originele recept uit de achttiende eeuw werden op hedendaagse wijze toegepast in de langdurige distillatie op basis van stoominfusie. Master Distiller Nik Fordham sleutelde voor Star of Bombay aan een bijkomend en manueel gecontroleerde vertraging van het Bombay procedé. De trage distillatie zorgt voor diepe smaken en maakt van Star of Bombay een uiterst complexe gin met rijke aroma’s en een intense smaak. Star of Bombay wordt volledig geproduceerd in de authentieke Laverstoke distilleerderij in Hampshire, Engeland. 

NIEUWE BOTANICALS Naast de tragedistillatie werd de gin verrijkt met extractenvan muskuszaadjes en bergamot. Master of Botanicals Ivano Tonutti reisde voor dezenieuwe kruiden van Ecuador tot Italië, waar hijbij Bombays ambachtelijke telers de verfijnde smaken vond die het signature kruidenmengsel mooi complementeren. Naast de klassieke tien extracten van onder meer koriander, zoethout en citroenschil, zorgen deze nieuwe extracten voor een zachte en bloemige dimensie gemixt met een frisse citrussmaak. Het hoger alcoholpercentage van 47,5% maakt dat de jeneverbes- en citrusparfums sterker geaccentueerd worden

JUWEEL VAN EEN FLES Met een gelimiteerd aantal flessen per jaar, wordt Star of Bombay naar voren geschoven als een uiterst exclusieve premium gin. De elegante fles doet aan een juweel denken die haar schoonheid laat ontdekken in de details. De verpakking leent zich uitstekend als geschenk voor de echte ginkenner.

SIGNATURE SERVE Star of Bombay wordt vergezeld door het recept van een one on one signature serve waarmee je een gin & tonic met intense smaken kunt serveren. De rijke aroma’s vragen om een moment van rust en genot waarbij je je gedachten kan leegmaken om de aparte opbouw van deze gin te ontdekken. Zet je zintuigen op nul en geniet. 


EN INTRODUISANT STAR OF BOMBAY, LA MARQUE LONDONIENNE DE GIN PREMIUM BOMBAY SAPPHIRE LANCE SON GIN LE PLUS RAFFINÉ JAMAIS PRODUIT. CE LONDON DRY GIN FAISANT L’OBJET D’UNE DISTILLATION LENTE EST LE BIJOU DE LA COURONNE DE LA GAMME BOMBAY SAPPHIRE. LA PALETTE EXCLUSIVE DE SAVEURS, AVEC ENTRE AUTRES DES EXTRAITS D’ÉPICES EXOTIQUES DE GRAINES DE MUSC ET DE BERGAMOTE, CONSTITUE UN AJOUT DE CHOIX À LA GAMME EXOTIQUE. 

INFUSION DE VAPEUR INÉDITE. La qualité supérieure exige du temps, une chose dont Bombay Sapphire a conscience comme personne d’autre. Le nouveau gin premium Star of Bombay puise sa finesse dans les archives : les arômes épicés de la recette originale du dix-huitième siècle sont appliqués de façon contemporaine dans le cadre de la distillation prolongée sur base de l’infusion de vapeur. Pour la création du gin Star of Bombay, le maître-distillateur Nik Fordham a mis au point un retardement contrôlé manuellement du procédé Bombay. La distillation lente crée la profondeur des saveurs et fait du Star of Bombay un gin extrêmement complexe aux arômes d’une grande richesse et à la saveur intense. Le Star of Bombay est produit intégralement dans la distillerie authentique Laverstoke dans le Hampshire en Angleterre.

NOUVEAUX APPORTS BOTANIQUES. En plus de la distillation lente, le gin a été enrichi d’extraits de graines de musc et de bergamote. Pour réunir ces nouveaux éléments botaniques, Ivano Tonutti a voyagé de l’Italie aux confins de l’Équateur, où il a découvert auprès des cultivateurs artisanaux les saveurs raffinées qui complémentent à merveille les mélanges d’épices qui constituent la signature des gins Bombay. En plus des dix extraits classiques, qui sont entre autres la coriandre, la réglisse et la pelure de citron, ces nouveaux extraits offrent une dimension douce et florale, qui s’accompagne de la fraîcheur des agrumes. Le pourcentage d’alcool plus élevé de 47,5% accentue encore les arômes de baies de genévrier et d’agrumes.  

LA BOUTEILLE, UN VÉRITABLE BIJOU. Avec seulement 84.000 bouteilles par an, le Star of Bombay est annoncé comme étant un gin premium extrêmement exclusif. La bouteille élégante évoque un bijou qui étale sa beauté dans les moindres détails. L’emballage se prête à merveille en tant que cadeau pour le véritable connaisseur de gin.

SIGNATURE EXCLUSIVE. Le Star of Bombay s’accompagne de la recette d’une signature exclusive permettant de servir un gin & tonic aux saveurs les plus intenses. Les arômes d’une grande richesse demandent un moment de tranquillité et de jouissance, où toutes les pensées peuvent être concentrées exclusivement sur la découverte de ce gin. Remettez tous vos sens à zéro et savourez.