BENELUX BARISTA CHALLENGE

IN MAART 2016 WORDT TIJDENS HET AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL 2016 DE BENELUX BARISTA CHALLENGE GEORGANISEERD. TIJDENS DIT EVENT GAAT MEN OP ZOEK NAAR HET GROOTSTE KOFFIETALENT VAN DE BENELUX.

GROEIENDE SECTOR Dat koffie hip en trendy is, hoeft geen betoog meer. Steeds meer coffee bars duiken in het straatbeeld op. De belangstelling voor gezondere, lichtere of plantaardige koffierecepten is groeiend. Naast de traditionele melk- of sojadrinks, zien we dat barista’s nieuwe koffiestijlen creëren. Ze grijpen naar allerlei andere dranken, zoals amandel-, hazelnoot- of kokosdrinks om nieuwe creaties, koffiestijlen, koffietechnieken of -recepten te realiseren.

PLATFORM De Benelux Barista Challenge is ook een platform waar creativiteit en innovatieve koffierecepten een kans krijgen om bekend te worden bij het grote publiek. Inspirerende en gemotiveerde barista’s kunnen zich vanaf nu inschrijven en deelnemen aan de Benelux Barista Challenge.

GIN COFFEE Vorig jaar won de Nederlandse Milou Savelkoul van Coffeelab in Eindhoven de finale van de Barista Challenge in het Zweedse Göteborg. Ze overtuigde de jury met een speciale gin coffee. Dit jaar maakt ze deel uit van de jury tijdens de Benelux finale, die plaatsvindt tijdens het Amsterdam Coffee Festival tussen 18 en 20 maart 2016 in de Westergasfabriek. 

MORE INFO Geïnteresseerde barista’s kunnen zich hier inschrijven. De winnaar mag zich één jaar lang de beste barista van de Benelux noemen en krijgt een verzorgde trip naar Dublin, waar hij of zij ook wordt uitgenodigd tijdens de World of Coffee. 

De Barista Challenge wordt georganiseerd door Moniek Smit Coffee Consulting met de steun van Alpro, Bocca, Brita en the European Coffee Trip


C'EST EN MARS 2016 QUE SERA ORGANISÉ LE BENELUX BARISTA CHALLENGE, DANS LE CADRE DU COFFEE FESTIVAL 2016 D'AMSTERDAM. UN ÉVÉNEMENT AU COURS DUQUEL SERA DÉSIGNÉ LE OU LA MEILLEUR(E) 'BARISTA'' DU BENELUX.

Le Benelux Barista Challenge est une plateforme originale où les baristas peuvent présenter leurs meilleures recettes végétales de cafés. Avis aux plus créatifs: les inscriptions sont ouvertes ! Branché et tendance, le café? Absolument! Les nouveaux établissements qui fleurissent un peu partout sont là pour le prouver. Les recettes de cafés plus saines, plus légères ou végétales suscitent un intérêt croissant. Outre les traditionnelles boissons au soja ou lactées, les baristas ne cessent d'innover et d'explorer de nouveaux horizons, surfant sur les autres boissons les plus diverses – comme les laits d'amande, de coco ou de noisette – pour nous proposer de nouvelles créations, tendances, techniques ou recettes de café.

Le Benelux Barista Challenge est aussi une plateforme où les baristas peuvent donner libre cours à leur créativité et faire connaître leurs recettes innovantes au grand public. Les baristas inspirés et motivés peuvent s’inscrire dès à présent pour participer au Benelux Barista Challenge!

C'est une Néerlandaise, Milou Savelkoul du Coffeelab d'Eindhoven, qui a remporté l'an dernier la finale du Barista Challenge dans la capitale suédoise, Göteborg. Son café au gin a définitivement conquis le jury. Cette année, elle fera partie du jury de la grande finale du Benelux, organisée dans le cadre du Coffee Festival d'Amsterdam du 18 au 20 mars 2016, dans les bâtiments de la Westergasfabriek. Les inscriptions se font via le site. Le ou la gagnant(e) portera pendant un an le titre de meilleur(e) Barista du Benelux et se verra offrir un voyage à Dublin à l’occasion de World of Coffee 2016.

Le Barista Challenge est une organisation de Moniek Smit Coffee Consulting, avec le soutien d'Alpro, Bocca, Brita et de l'European Coffee Trip.