EVENT REPORT: FOODFEST CADZAND

AMBACHTELIJK ETEN Zeeuws-Vlaanderen is een jaarlijks evenement rijker. Op maandag 7 september vond de eerste editie van Foodfest plaats, een initiatief van Inspired Events in samenwerking met enkele partners die houden van eerlijk, lekker en ambachtelijk eten. 

EETFESTIJN Met een krokante kroket in de ene hand en een cava in de andere, slenterden bezoekers van Foodfest vrolijk van het ene kraam naar het andere. Het strand van Cadzand-Bad werd omgetoverd tot één groot eetfestijn, compleet met zitzakken en op elke hoek live-muziek. De regendruppels waren bijzaak.  De eerste editie van het eet event trok rond het middaguur al duizend bezoekers en het feest ging door tot middernacht.  

TOPCHEFS & LOCALS Inspired Events wil met topchefs Sergio Herman, Syrco Bakker en ondernemers Mark Labruyère en Petra Gorthmanns Zeeland als foodregio op de kaart zetten. Er waren veel lokale ondernemers die hun lekkernijen lieten proeven, zoals restaurant 't Hemelrijk uit Hulst en de Ketchupfabriek uit Graauw. Topchefs Sergio en Syrco liepen trots rond, gingen met fans op de foto en slurpten de eerste oesters naar binnen. Maar niet enkel dat: onder andere tatoeëerder Henk Schiffmacher, schrijfster Ellemieke Vermolen, tv-chef Sophie Dumont en Sergio Herman himself deelden een verhaal over hun relatie met (ambachtelijk) eten. 

JAARLIJKS EVENT Kortom: wie tijdens een inspirerend event in goed gezelschap lekkere gerechten wil proeven en dat met blote voeten in het zand wil doen, zit vanaf dit jaar op de tweede maandag van september gebeiteld in Cadzand-Bad. Meer info vind je hier


CUISINE ARTISANALE La Flandre zélandaise s’enrichit d’un événement annuel. Le lundi 7 septembre s’est tenue la première édition de Foodfest, une initiative d’Inspired Events en collaboration avec quelques partenaires qui apprécient l’authentique et savoureuse cuisine artisanale.  

FESTIN Avec une croquette croustillante dans une main et un verre de cava dans l’autre, les visiteurs de Foodfest déambulaient à loisir d’un stand à l’autre. La plage de Cadzand-Bad avait été transformée en un seul et unique grand festin, avec des poufs pour s’asseoir et de la musique live dans tous les coins. La pluie n’a pas eu la moindre conséquence, et la première édition de cet événement culinaire, qui a attiré vers midi des milliers de visiteurs, s’est prolongée jusqu’à minuit.

GRANDS CHEFS ET LOCAUX Avec les grands chefs Sergio Herman et Syrco Bakker, et les entrepreneurs Mark Labruyère et Petra Gorthmanns, Inspired Events souhaite faire connaître la Zélande en tant que région gastronomique. De nombreux entrepreneurs locaux ont proposé leurs spécialités à la dégustation, notamment le restaurant 't Hemelrijk de Hulst et la Ketchupfabriek de Graauw. Très distingués, les grands chefs Sergio et Syrco parcouraient le site, posant volontiers pour des photos avec leurs fans, et savourant les premières huîtres. Mais ce n’est pas tout : parmi d’autres, le tatoueur Henk Schiffmacher, l’auteure Ellemieke Vermolen, la chef télé Sophie Dumont et Sergio Herman en personne ont partagé des souvenirs concernant leur rapport personnel à la cuisine (artisanale).

EVENEMENT ANNUEL En bref : les amateurs de bons plats qui souhaitent les déguster à l’occasion d’un événement inspirant, en bonne compagnie et pieds nus dans le sable, se donnent rendez-vous dès cette année le second lundi de septembre à Cadzand-Bad. Plus d’infos disponibles ici