EVENT REPORT: FLEMISH FOOD BASH (NOVEMBER)

 

AFGELOPEN ZONDAGAVOND WAS HET VAN DAT: HET CULINAIRE ROCK-‘N-ROLL EVENT FLEMISH FOOD BASH STREEK VOOR DE DERDE MAAL NEER EN WIST IEDEREEN OPNIEUW TE VERRASSEN. DEZE KEER WAS DE GENTSE ESKIMOFABRIEK DE PLACE-TO-BE. GASTEN MAAKTEN HUN BORST NAT VOOR EEN SCALA TOPCHEFS, BARTENDERS, BARISTAS, BROUWERS, EEN CHEESE AFFICIONADO EN EEN PATISSIER, ALLEMAAL ONDER BEGELEIDING VAN PASSENDE BEATS (VAN ONDER MEER NICK BRIL, BOBALICIOUS & NUKOV EN YELMUT) EN IN HET GEZELSCHAP VAN LOUIS’ TATTOO BOUTIQUE, SCHOREM HAARSNIJDER & BARBIER, GRAFITTI ARTISTS, GEKKE INTERMEZZOS VAN BATACLAN-CIRQ … KORTOM: TEVEEL OM OP TE SOMMEN! LAAT DE BEELDEN VOOR ZICH SPREKEN! 

Schermafbeelding 2015-11-18 om 14.45.04.png

De slogan van het culinaire event is niet voor niets ‘an event to share, talk and taste’. De klemtoon ligt niet enkel op dat laatste, Flemish Food Bash staat voor zoveel meer! Bezieler Vincent Florizoone slaagde er voor de derde maal in een verrassend en uniek concept op poten te zetten.

Aan het fornuis stonden onder meer de mannen en vrouwen van ‘Onder de toren’, ‘Cuines,33’, ‘Boury’, ‘La Durée’, ‘Bruut’, ‘C-Jules’, en ‘Blend’. Ze serveerden de smakelijkste combinaties, denk maar aan groene kool, algen, dashi, oester en Lardo di Colonnata (La Dureé) en Holsteinrund, truffelvinaigrette, sneeuw van parmezan, gesmolten mergpijp en rucolacress (C-Jules).

Cocktails werden met liefde gestirred en geshaked door topbartenders als Steve Okhuysen (Old Fashioned), Olivier Jacobs (Jigger’s) en Sofie Ketels (Sofie’s Living Room). Verder konden liefhebbers ook proeven van de Kazen van Tricht, koffie van barista’s Charlene De Buysere en Valentine Wanders en zoetigheden van patissier Niek Bossaert. 

Om het nog wat spectaculairder te maken, werd een (dood) varken op het podium in stukken gesneden en sprong een halfnaakte deerne uit een groteske FFB taart!

Letterlijk de kers op de taart van een geslaagde derde editie. Laat de volgende dus maar komen, we verwachten ons aan het onverwachte!

 

 

 

Pictures by Pdsign Fotografie (Pieter D'Hoop)