HIBISCUS LOVE BY SCHWEPPES

Hibiscus Schweppes

VLAK VOOR DE ZOMER LANCEERDE HET ZWITSERSE SOFT DRINK MERK SCHWEPPES EEN NIEUWE PREMIUM MIXER: HIBISCUS TONIC. HET WERD EEN VERRASSENDE, FRISSE TONIC MET EEN FLORAAL ROZE KLEURTJE, EEN ABSOLUUT UNICUM IN HET LAND DER MIXERS. VENUEZ WAS BENIEUWD NAAR HET VERHAAL ACHTER DEZE VIJFDE SCHWEPPES PREMIUM TONIC EN HAD EEN BOEIEND GESPREK MET DE ARGENTIJNSE BARTENDER EN SCHWEPPES AMBASSADEUR (SPANJE EN PORTUGAL) DIEGO CABRERA. TIME TO TALK COCKTAILS!

1783 - Jacob Schweppe.jpg

BEGIN VAN DE GESCHIEDENIS

We schrijven 1783. Al meer dan tien jaar zoekt de Zwitserse juwelier Jacob Schweppe naar een manier om de heilzame werking van thermaal water voor iedereen bereikbaar te maken. Het is eindelijk gelukt: hij legt de laatste hand aan de eerste machine die koolzuurhoudend water kan maken. 's Werelds eerste soda is geboren, het “Schweppe’s Soda Water”. Hierna volgen andere frisdranken: Schweppes Lemonade, Indian Tonic, Ginger Ale, Orange, Grapefruit, Agrum... Naast deze frisdranken, lanceerde Schweppes ook een lijn met premium mixers: perfecte bubbels, een intense frisheid, krachtige, originele en subtiele aroma’s en kinine die het verhemelte streelt. De premium mixers van Schweppes prikkelen de smaakpapillen en accorderen perfect met premium spirits.  

Schweppes_Hibiscus + garniture menthe et citron + fleurs séchées.png

HIBISCUS LOVE

De nieuwe mixer, Hibiscus Tonic, is een florale, fruitige tonic met een lichtroze kleur, geïnspireerd op de Hibiscusbloem. Zowel kleur als smaak balanceert perfect met aroma's van witte premium spirits als gin, wodka en tequila. Deze nieuwe formule is het resultaat van meer dan 200 jaar Schweppes ervaring en de medewerking van twee gerenommeerde bartenders: de Argentijn Diego Cabrera (Bar DOMO/Täuer Bar, Madrid) en de Catalaan Alberto Pizarro (Bobby Gin, Barcelona). Schweppes Tonic Hibiscus is een veelzijdige tonic die met zijn fruit- en bloementoetsen evenwicht brengt en het aroma van de beste gins sublimeert zodat men kan genieten van een geraffineerde gin tonic. Beide mixologists adviseren deze nieuwe tonic af te werken met aardbeien en limoenzeste voor een fruitige GT of met munt en citroenzeste voor een frissere versie. De nieuwe smaak doet het ook uitstekend met een premium wodka of tequila, twee spirits die erg in trek zijn in Miami, Londen, Ibiza en New York. 

OFFICIAL LAUNCH

Vorige week werd deze nieuwe Premium Mixer officieel gelanceerd in België. Het launch event vond plaats in het hippe 9Hotel Central in hartje Brussel, een locatie die perfect past bij de Hibiscus Tonic. Ambassadeur Diego Cabrera stond paraat om de nieuwe smaak toe te lichten.  Diego’s verhaal begint uiteraard met een queeste naar unieke aroma's en smaken die matchten in een tonic. Het kleurige en geurige ‘Hibiscus’ is een gekende en populaire smaak in Spanje. De roze/rode bloem past ook perfect bij het Schweppes imago. In Spanje gebruiken ze de bloem als decoratie en zelfs als onderdeel in desserts en andere gerechten. Het leek Diego en het team van Schweppes dus een perfecte basis om een unieke tonic mee te ontwikkelen.

De Hibiscus Tonic heeft fruitige en bloemige toetsen die makkelijk te combineren zijn en zorgen voor zachtheid en veelzijdigheid. Een van de uitdagingen was echter het behouden van de mooie, roze kleur. Het basisonderdeel van de tonic, quinine, slorpt namelijk alle kleur weg. De drank zou dus langzaamaan kleurloos worden. Gelukkig werd een oplossing gevonden om de natuurlijke kleur van de Hibsicusbloem te bewaren. Ontdek de nieuwe Schweppes Premium Mixer in de betere zaken en laat je verrassen door zijn veelzijdigheid en originele smaak!