TSTBRW 02

RUSSISCHE INVASIE IN ANTWERPEN! DE TSTBRW 02, EEN UIT DE HAND GELOPEN EXPERIMENT VAN DE KONINCK, NEEMT ZIJN INTREDE IN ‘T STAD: VANAF MIDDEN NOVEMBER KAN IEDEREEN IN BELGIË EN NEDERLAND PROEVEN VAN HET TWEEDE TESTBROUWSEL VAN STADSBROUWERIJ DE KONINCK: DE RUSSIAN IMPERIAL STOUT.WIE NIET MEER KAN WACHTEN, KAN AL AFZAKKEN NAAR DE WINTERTUIN VAN ’T STAD. VANAF 30 OKTOBER OPENT ‘LITTLE BREWERS WINTER GARDEN’ DE DEUREN. DEZE POP-UP IS EEN GLOEDNIEUWE, KARAKTERVOLLE PLEK DIE AL EVEN RAUW EN EIGENWIJS IS ALS STADSBROUWERIJ DE KONINCK. DE INITIATIEFNEMERS TOVERDEN BOOMGAARD17 OM TOT EEN WINTERTUIN VOL HEERLIJKHEDEN. VERGEET DE STRENGE RUSSISCHE WINTERS EN KOM HET TESTBROUWSEL ONTDEKKEN IN DEZE WINTERSE POP-UP, WANT DAAR ZIT TSTBRW 02 AL OP VAT! 

SCHUIMENDE TSAAR In Stadsbrouwerij De Koninck experimenteren de brouwers er op los. Na de lancering van Wild Jo, kwam er al een testbrouwsel uit de ketels: TSTBRW 01, Imperial Red Ale. Ondertussen laat brouwmeester Dennis De Potter een nieuw testbrouwsel los op de wereld: TSTBRW 02, een Russian Imperial Stout. Donker als de nacht en een trojka van bitter, geroosterd en zoet. Een schuimende tsaar, een beer van een bier. Vanaf midden november kan er geproefd worden van TSTBRW 02 in geselecteerde horeca in België en Nederland tot er een nieuw testbrouwsel uit de ketels vloeit. 

WINTERTUIN Twee zomers lang maakte Summer Josephines het mooie weer in de binnentuin van Stadsbrouwerij De Koninck. Ondertussen werd de hangaar Boomgaard 17 omgetoverd tot een winters paradijs. Vanaf 30 oktober tot 24 januari nemen de heren van Landlopers er hun intrek.  Andere projecten van dit team doen ongetwijfeld een belletje rinkelen: Cargo Zomerbar, Fiskebar, Zaal II (Red Star Line Museum)... Little Brewers Winter Garden is de ideale hang-out tijdens de koude, donkere wintermaanden. Op het menu staat ‘winterse kost’: karakollen en spekpatatjes, pizza pulled porc én varkensoren, flam de bacalhau, pastrami choucroute met pickles maison, stoemp met worst tot strudel en poffertjes. Uit de tapkranen vloeien heerlijke craftbieren waaronder TSTBRW 02 van De Koninck, Tank 7, Vedett IPA en Liefmans Glühkriek. Verder wordt er huisgemaakte limonade en kombucha geserveerd. 

PITTIGE WINTER Little Brewers Winter Garden pakt ook uit met tal van initiatieven en evenementen. Op regelmatige basis zullen winterbarbecues georganiseerd worden. Natuurlijk worden ook de allerkleinsten in de watten gelegd tijdens de weekends' Denk dan aan kook-en knutselworkshops en animaties. Het belooft een erg pittige, animerende en vooral smakelijke winter te worden in Little Brewers Winter Garden. Voor de fietsers is er trouwens een overdekte fietsenstalling en er bevinden zich twee Velo-stations vlakbij. Verder liggen tram –en bushaltes op wandelafstand.