VENUEZ HOSPITALITY AWARDS - WINNERS

Hospitality Awards by VENUEZ Aftermovie

OP MAANDAGAVOND 7 DECEMBER VIERDEN DE BELGISCHE HORECAONDERNEMERS FEEST!  VENUEZ, DÉ REFERENTIE BINNEN DE HOSPITALITY WERELD, PRESENTEERDE HAAR DERDE EDITIE VAN DE HOSPITALITY AWARDS. 

LES ENTREPRENEURS HORECA ONT FAIT LA FÊTE LE LUNDI SOIR 7 DÉCEMBRE ! VENUEZ, LA RÉFÉRENCE DANS LE SECTEUR HORECA, A PRÉSENTÉ SA TROISIÈME ÉDITION DES HOSPITALITY AWARDS. 

Meer dan 500 gasten kwamen samen in de Gentse Eskimofabriek om de winnaars te celebreren en te genieten van culinaire gerechten (een quatre mains door sterrenchefs Filip Claeys en David Martin), inspirerende cocktails en weergaloos entertainment. Maar liefst elf toonaangevende zaken sleepten een felbegeerde, door Zigg Zagg 3D geprinte, trofee in de wacht. Tijdens de after party werd een twaalfde prijs door Red Bull uitgereikt: de Best Bar Staff Award. De nacht werd ingezet op de klinkende beats van top dj’s Delafino en Nick Bril. Ontdek hieronder de winnaars per categorie! 

Plus de 500 invités se sont retrouvés dans le décor de l’usine Eskimo à Gand pour fêter les vainqueurs et savourer les mets culinaires (une création à quatre mains des chefs étoilés Filip Claeys et David Martin), les cocktails sublimes et le spectacle unique. Pas moins de onze établissements sortant résolument de l’ordinaire ont reçu un exemplaire du trophée tant convoité, imprimé pour l’occasion en 3D par la maison Zigg Zagg. Au cours de la fête qui a suivi, un douzième prix a encore été remis par Red Bull : le Best Bar Staff Award. Les invités ont ensuite entamé une nuit mémorable aux sonorités des deux DJ de service, Delafino et Nick Bril. Découvrez ci-dessous les gagnants par catégorie !

 

BEST COFFEE CONCEPT: KOLOMBO (ANTWERPEN)

Het oog voor evenwicht en vriendelijkheid in deze koffiebar gekoppeld aan een verzorgde inrichting, zorgt voor een aangename huiselijke sfeer. Ze serveren een waaier aan lekkere en correct verzorgde dranken alsook verse en huisgemaakte gerechten die eveneens de innerlijke mens verblijden. Hoedje af voor de eigenaar die service, sfeer en smaak perfect weet te combineren.

Dans ce bar à café, le sens de l’équilibre et de la cordialité en communion parfaite avec un aménagement soigné, assure une atmosphère conviviale agréable.On y sert tout un éventail de boissons délicieuses et correctement soignées, ainsi que des plats frais faits maison qui réjouissent aussi notre for intérieur. Un grand coup de chapeau au propriétaire qui sait parfaitement marier service, atmosphère et goût.

 

DARE DEVIL: FRANK & BRUT (ANTWERPEN)

Het concept van deze Dare Devil is geniaal in zijn eenvoud en tegelijk in z’n complexiteit. Het is een zaak die twee verschillende verhalen vertelt, het één is braaf, het ander gedurfd. De food die hier geserveerd wordt, is uniek net zoals de combinaties.Dankzij de ervaring van de eigenaar en de boeiende storytelling werd deze Dare Devil een instant hit. 

Schermafbeelding 2015-12-04 om 16.50.03.png

Le concept de ce Dare Devil est génial dans sa simplicité en même temps que dans sa complexité. Voici un établissement qui narre deux récits différents, l’un est sage comme une image, l’autre est audacieux. Les plats servis ici sont uniques, tout comme les combinaisons. Grâce à l’expérience du propriétaire et aux passionnantes histoires qu’il sait raconter, ceDare Devil a su faire mouche du premier coup. 

 

BEST BAR CONCEPT: THE DIRTY RABBIT (ANTWERPEN)

In deze categorie zagen we vijf sterke, zij het zeer uiteenlopende bars. Het werd een dubbeltje op zijn kant waarbij het onderscheid werd gemaakt door het meest doorgedreven concept. Een barconcept waarbij niets aan het toeval werd overgelaten. Eentje dat zowel hoog scoorde op vlak van hospitality – altijd belangrijk – als op inrichting. Een barconcept met ballen aan het lijf, al wordt beweerd dat ze zich toch voornamelijk richten op dames… 

Dans cette catégorie se sont opposés cinq solides bars très différents. La compétition a été très serrée, et c’est finalement le concept le plus poussé qui l’a emporté. Un concept de bar qui n’a rien laissé au hasard. Un bar qui ressort du lot sur le plan de l’hospitalité – un point toujours important – et sur celui de l’aménagement. Un concept de bar qui – et passez-moi l’expression – en a entre les jambes, bien que l’on susurre qu’il s’adresse surtout aux dames… 

 

BEST COCKTAILBAR: OLD FASHIONED (GENT)

Het was een close call tussen de top 3 in deze categorie. Maar de smaakbeleving, creativiteit, kennis en ervaring maken dat deze zaak er met kop en schouders bovenuit steekt. Het totaalplaatje in deze cocktailbar klopt: zowel op gebied van service, smaakcombinaties als bar feeling. 


Cela s’est joué dans un mouchoir de poche entre le top 3 dans cette catégorie. Mais l’expérience gustative, la créativité, l’expertise et l’expérience ont finalement su prendre le dessus haut la main. La vue d’ensemble dans ce bar à cocktails est parfaite : aussi bien pour ce qui est du service que des combinaisons des parfums et du bar feeling. 

 

BEST RESTAURANT CONCEPT: COLONEL (BRUSSEL)

Fast casual restaurants beginnen stilaan hun weg te vinden in Vlaanderen, een aantal is zelfs genomineerd tijdens deze Hospitality Awards. Laat het nu net zo zijn dat twee van deze restaurants hoofdzakelijk vlees serveren. Beide restaurants maakten kans op de award deze avond, maar de prijs gaat naar het restaurant dat naast het verhaal over kwaliteitsvlees ook bijzondere aandacht besteed aan ambachtelijk producten uit de verschillende streken in Frankrijk, een warm onthaal en een uitstekende atmosfeer.

Les restaurants dits fast casual commencent petit à petit à se frayer leur chemin en Flandre, certains ont même été nominés pour ces Hospitality Awards. Le hasard veut que deux de ces restaurants servent essentiellement de la viande. Les deux restaurants mériteraient bien l’award ce soir, mais le trophée va au restaurant qui, en plus de sa viande de qualité, accorde aussi une attention particulière aux produits artisanaux de différentes régions françaises et qui prône l’accueil chaleureux et une atmosphère hors du commun. 

 

BEST HOTEL CONCEPT: HOTEL VAN CLEEF (BRUGGE) 

Elegant en terzelfder tijd eclectisch chic, hier gaat men terug naar de essentie van luxe op hotel: perfecte, correcte en vooral vriendelijke service, uitnodigende en sfeervolle publieke ruimtes met attitude en zeer gezellige en intieme kamers.

Kortom, een warm nest met cachet in hartje Brugge. 

 

Élégant et en même temps d’un chic éclectique, ici on retourne à l’essence du luxe à l’hôtel: un service parfait, correct et surtout aimable, des espaces publics accueillants et pleins de chaleur qui ont de l’attitude, et des chambres très agréables et intimes.

Bref, un nid douillet avec du cachet en plein cœur de Bruges. 

 

 

BEST RESTYLING: DEN BONTEN OSS (LOMMEL)

Weinig zaken worden op zo’n sublieme manier ingericht. Alle details kloppen, het plaatje past perfect. De afwerking is correct gedaan en de juiste accenten zorgen voor een gepaste maar onverwachte look. Deze renovatie werd vakkundig en met oog voor detail en hedendaagse verfijndheid uitgevoerd. 

 

Peu d’établissements sont aménagés d’une façon aussi sublime. Tous les détails sont parfaits, l’ensemble est sans failles. La finition est correcte et les accents qu’il faut assurent un look approprié mais inattendu. Cette rénovation a été réalisée de façon professionnelle et avec le sens du détail et du raffinement contemporain. 

 

 

BEST HOSPITALITY CONCEPT: SILO'S (BOORTMEERBEEK)

De winnaar van deze overkoepelende award interpreteert hospitality als toegankelijkheid en laagdrempeligheid. Het succes van deze zaak is te danken aan de gastvrijheid, uniekheid en veelzijdigheid van het concept. Iedere ervaring in deze zaak was bijzonder ensmaakte naar meer. Een concept om u tegen te zeggen, zorgvuldig opgebouwd door de vier eigenaars die hun kennis en vaardigheden verenigden. 

Le vainqueur de cet award général décline l’hospitalité en termes d’accessibilité. L’établissement doit son succès à l’hospitalité, à l’unicité et à la polyvalence du concept. Chaque expérience dans cet établissement a été spéciale et nous incite à y retourner. Un concept que l’on ne peut qu’admirer, constitué avec soin par les quatre propriétaires qui ont allié leurs connaissances et leurs compétences.

 

BEST BARTENDER: DRIES BOTTY

Dries Botty, Didier Van den Broeck en David Lebeer kwamen als finalisten uit onze drieledige selectieproef. De winnaar landde in de schriftelijke knowledge & understanding test in de top drie en onderscheidde zich door in de finale als enige een origineel en inventief recept te serveren. Zijn perfect gebalanceerde combinatie van bier en spirits maakt dat hij boven de anderen uitsteekt. Zijn geniale creatie op basis van Cointreau, honingsiroop, citroensap, basilicum, gele paprika en Wild Jo verbaasde en charmeerde de jury. 

Dries Botty, Didier Van den Broeck et David Lebeer sont sortis comme finalistes après nos trois épreuves de sélection. Pour le test knowledge & understandig écrit, le vainqueur s’est installé dans le top 3 et il s’est distingué en finale en étant le seul à servir une recette originale et inventive. Sa combinaison parfaitement équilibrée de bière et de spiritueux fait qu’il ressort du lot. Sa création géniale à base de Cointreau, de sirop de miel, de jus de citron, de basilic, de paprika jaune et de Wild Jo à charmé les juges. 

 

ROOKIE OF THE YEAR: DIDIER VAN DEN BROECK

De winnaar van de Rookie of the Year award is een jonge creatieveling die goochelt met smaken en geuren. Hij bouwde met succes zijn zaak in het Antwerpse centrum, Dogma Cocktails, uit. Deze master shaker gooit hoge ogen met zijn unieke en inventieve creaties. 

Le gagnant du Rookie of the Year award est un jeune esprit créatif qui jongle avec les goûts et les parfums. Il a su développer avec succès son établissement dans le centre d’Anvers, Dogma Cocktails. Ce master shaker réalise des prouesses avec ses créations uniques et inventives. 

 

STYLE & HOSPITALITY AWARD: FAMILIE MICHIELS - RESTAURATION NOUVELLE 

De winnaars, ja, het zijn er meerdere, van deze categorie zijn geboren ondernemers met meer dan 30 zaken en event locaties in en rond Brussel. De pater familias leidt al 30 jaar de groep en zijn 5 dochters stapten allemaal mee in het familieverhaal. Dit jaar alleen al opende de groep onder meer Brasserie de la Presse, Bistro Chez Lulu en Le RN Express. 

Les vainqueurs, mais oui ils sont plusieurs, dans cette catégorie sont des entrepreneurs-nés avec plus de 30 établissements et endroits pour événements à Bruxelles et dans ses environs. Lepater familias dirige depuis 30 ans déjà le groupe et ses 5 filles lui ont toutes emboité le pas dans cette saga familiale. Rien que cette année, le groupe a ouvert entre autres Brasserie de la Presse, Bistro Chez Lulu et Le RN Express.